Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/habercevreci/domains/cevrecihaber.com/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
SOLOMON ADALARI BİR FELAKETLE KARŞI KARŞIYA - ÇEVRECİ HABER
Ana SayfaDÜNYASOLOMON ADALARI BİR FELAKETLE KARŞI KARŞIYA

SOLOMON ADALARI BİR FELAKETLE KARŞI KARŞIYA

Büyük Okyanus’ta bir ada devleti olan Solomon Adaları hükümeti, 30 yaşındaki bir dökme yük gemisinin mürettebatının denize yaklaşık bin ton ağır yakıt boşalttığını, bunun da bir çevre felaketine neden olabileceğini duyurdu.

1991 yapımı Panama bayraklı Quebec isimli geminin mürettebatı kasıtlı olarak denize yakıt boşaltmakla suçlanıyor. Solomon Adaları hükümeti, Avrupa veri tabanı Equasis’e göre Singapur merkezli Feng Sea Shipping tarafından yönetilen 28.451 dwt’lik handysize boyutundaki geminin mürettebatını, Çinli bir şirket için tomruk sevkiyatı yaptığı esnada Graciosa Körfezi’ne kasıtlı olarak ağır yakıt (HFO) boşaltmakla suçluyor.

Yaklaşık 1.000 ton ağır yakıt boşaltıldı!

Solomon Adası Denizcilik İdaresi müdürü Thierry Nervale, eyalet medyasına yaptığı basın açıklamasında, ilk değerlendirmede Quebec isimli gemisinden yaklaşık 1.000 ton ağır yakıt (HFO) boşaltıldığını işaret ederek hükümetin gemi sahiplerine karşı yasal işlem başlatacağını belirtti.

Nervale açıklamasında; “Bizim için denizlerimizin kasıtlı olarak kirletildiği son derece açıktır. Bu tesadüf değil!” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DENİZHABER.COM

GÖZDEN KAÇIRMAYIN