Güney Afrika’da bir kadın, öldürdüğü zürafanın kalbini çıkarıp poz verince dünya ayağa kalktı. Zürafa katili kadın hayvanseverlerden gelen tepkilere aldırmazken, bir de üstüne pişkin pişkin onlara laf sokmaya kalktı.

Güney Afrika’nın Limpopo bölgesinde yaşayan Merelize Van Der Merwe adlı kadın, eşinin 1500 sterlin (15 bin TL) karşılığında ayarladığı zürafa avına çıktı. Merwe, 17 yaşındaki zürafayı öldürdüğü görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Eşinin sürprizi karşısında çok mutlu olduğunu yazan Van Der Merwe, bununla da yetinmeyip hayvanın kalbiyle de poz verdi.
Görüntüler dünyayı ayağa kaldırdı. Bir çok ülkeden hayvanseverler, zürafa katili kadına sosyal medyadan tepki gösterdi. Ancak, tepkiler Merwe’yi çok etkilemedi.
HEM KATİL HEM YÜZSÜZ
Van Der Merwe tepkiler sonrası yaptığı açıklamada, “Anneleriyle yaşamaya devam eden hayvan hakları aktivistlerinden korkmuyorum. Her şeyden tetikleniyorlar ve sonra markete gidip et alıyorlar. Çünkü orada hiçbir hayvan zarar görmüyor. Onların hikayelerini yıllardır dinliyorum ama ben buradayım ve avlanmaya devam ediyorum” ifadelerini kullandı.