Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi, Mersin’de ilk kez uygulanacak proje ile cadde ve bulvarların refüjlerinde bulunan ağaç ve çiçeklerin su tasarrufu sağlanarak sulanmalarına olanak sunan tam otomatik ve uydu bağlantılı sistemin altyapı çalışmalarını başlattı.
Mersin’in 4 merkez ilçesi ile Tarsus’ta bulunan cadde ve bulvarlarda faaliyete geçecek sistem sayesinde, 32 kilometrelik yol ağı üzerindeki refüjlerde ağaç ve çiçeklerin sıfır hata ile ve % 40 su tasarrufu sağlanacak şekilde sulanması hedefleniyor.
Damlama ve yağmurlama şeklinde sulama yapabilen, bilgisayar sistemi sayesinde uydu bağlantılı olarak her noktadan kontrol edilebilen ve özellikle dar bulvarlarda avantaj sağlayan sistemin ilk etap çalışması, Tarsus’un yeni yerleşim bölgesi olan Atatürk Mahallesi’nden geçen Ümit Yaşar Oğuzcan Bulvarı üzerinde başlatıldı. Çalışma tamamlandığında su tasarrufunun yanı sıra zaman, mesai ve akaryakıt konusunda da tasarruf sağlanmış olacak.
“Amacımız suyu daha verimli kullanmak”
Proje konusunda bilgilendirmede bulunan Park ve Bahçeler Dairesi Park ve Bahçeler Proje Şube Müdürü Asım Alpagu İlter, yaklaşık 32 kilometrelik bir alanda otomatik sulama sisteminin altyapı çalışmalarının yapıldığını ifade etti.