Türkiye açısından kozmetikte kullanılabilecek bitkilerin üretimine başlanması ülke ekonomisi açısından önem arz ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Murat Tunçtürk “Yapılan araştırmalar doğrultusunda Türkiye’de yaklaşık 75’e yakın tescilli tıbbi bitki çeşidi bulunuyor” dedi.

KÜAD (Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği) tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Kozmetik Kongresi son gününde de yoğun ilgi ile katılımcılarını ağırladı. Prof. Dr. Murat Tunçtürk de kongrede kozmetik bitkiler konusunda önemli açıklamalar yaptı.
Kozmetik bitkilerin sürdürülebilir hasadı üzerine açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Murat Tunçtürk, ilk insanların sağlık, gıda ve kozmetik gibi pek çok alanda bitkileri kullanmaya başlamasından bu yana, bitkilerin yaşamın önemli bir parçasını oluşturduğunu hatırlattı.
Ülkemiz açısından kozmetikte kullanılabilecek bitkilerin üretimine başlanması ülke ekonomisi açısından oldukça büyük önem arz ettiğini ifade eden Prof. Tunçtürk; “Yapılan araştırmalar doğrultusunda Türkiye’de yaklaşık 75’e yakın tescilli tıbbi bitki çeşidi bulunuyor. Ülkemizden kekik, defne yaprağı ve anason kozmetik bitkileri olarak ihraç edilirken bu bitkilerle yaklaşık 170 milyon dolarlık ihracat söz konusu” dedi.