ÇEVRECİ HABER

Türkiye'nin en çevreci gazetesi

DİVAN KARBON NÖTR KONAKLAMA DENEYİMİNİ BAŞLATIYOR

2 min read

Divan Grubu, iklim teknolojileri şirketi Climateware iş birliğiyle ‘Gelecek için Divan’dayız mottosuyla karbon nötr konaklama projesini hayata geçirdi. Hayata geçirilen proje ile Divan Grubu, misafirlerin konaklama ve etkinliklerinden kaynaklanan emisyonlarını nötrleyecek. Misafirler, destek verecekleri karbon ofsetleme (dengeleme) projesi sayesinde iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlayacak.

‘Gelecek İçin Divan’dayız mottosundan hareketle misafirlerine karbon nötr konaklama imkânı sunacak olan Divan Grubu yeni projesini; Divan İstanbul, Divan Bodrum, Divan Çukurhan, Divan Ankara, Divan İstanbul City ve Divan Bursa otellerinde başlattı.

Koç Holding liderliğinde yürütülen karbon dönüşüm programı kapsamında, otel misafirlerinin konaklamalarından oluşan emisyonlar, konaklama yapılan Divan oteli tarafından ücretsiz olarak ofsetlenecek. Misafirler, bağımsız kuruluşlar tarafından doğrulanan karbon ofsetleme sürecinin hangi projeler aracılığıyla sağlandığını ve çevresel faydalarını karbon ofset sertifikası ile somut bir şekilde görebilecek. Divan misafirleri bu projeye katılarak, sosyal ve çevresel sorumluluk bilincinin artmasına önemli ölçüde destek verecek.

İklim teknolojileri şirketi Climateware’in geliştirdiği projeyle, Divan misafirlerinin konaklama ve etkinlik sonucunda ortaya çıkan karbon ayak izi hesaplama ve ofsetleme hizmeti, yazılım entegrasyonuyla birlikte Divan ekipleri tarafından kullanılacak.  Divan sistemlerine entegre edilen yazılım ile hesaplamalar yapıldıktan sonra, misafirlerin emisyon miktarına göre Divan Grubu’nun belli çevresel kriterler ışığında seçtiği proje aracılığıyla emisyon ofsetlenecek. Divan misafirleri ofsetleme sonucunda sahip oldukları sertifikalarda hangi Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA) katkı sağladıklarını açıkça görebilecek.

#GelecekİçinDivandayız #KarbonNötr #DivanGrubu #Divanİstanbul #DivanBodrum #DivanÇukurhan #DivanAnkara #DivanİstanbulCity #DivanBursa #KoçHolding #KarbonDönüşüm #KarbonOfsetleme #ÇevreselSorumluluk #İklimTeknolojileri #Climateware #KarbonAyakİzi #SürdürülebilirKalkınma #ÇevreDostu #SosyalSorumluluk #Konaklama #İklimDeğişikliği #Karbon #Turizm

About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir