ÇEVRECİ HABER

Türkiye'nin en çevreci gazetesi

Günümüzde, dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan biri olan iklim değişikliği ve çevre kirliliği, toplumumuzu ve gelecek nesilleri tehdit etmeye devam ediyor.

‘Yeşil Gezginler’ projesi, bu tehdidin boyutlarını, neden ve sonuçlarını, ve çözüm yollarını toplumun geniş bir kesimine belgeler ve kanıtlarla anlatarak bu önemli soruna dikkat çekmek için hazırlandı.

Projemiz, adeta bir çağrı niteliği taşıyor. Yeşil Gezginler, sürdürülebilir bir gelecek için bireylerin ve toplumun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini hedefliyor.

Proje, çeşitli etkinlikler, eğitimler ve bilinçlendirme kampanyaları aracılığıyla katılımcıları çevre konularında bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Yeşil Gezginler, sadece sorunları tanımlamakla kalmayıp, aynı zamanda çözüm odaklı projelerle de öne çıkıyor. Bu kapsamda, iklim değişikliğine karşı alınması gereken tedbirler, karbon ayak izinin azaltılması, sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir sanayi üretimi ve sürdürülebilir enerji kullanımı, atık azaltma, geri dönüşüm ve yeşil alanları artırma gibi konularda pratiğe dönük toplumda büyük bir heyecan yaratmayı planlıyoruz.

Yeşil Gezginler projesi olarak; okullar, işyerleri ve yerel topluluklarla işbirliği yaparak çevre dostu alışkanlıkları teşvik edecek etkinliklere imza atmaya hazır. Bu sayede, sadece projemize katılanlar değil, etrafımızdaki herkes çevre konularında bilinçlenmiş olacak.

‘Yeşil Gezginler’, sadece bir proje değil, aynı zamanda bir hareket.  7’den 77’ye, çevreye duyarlı, doğaya ve onun bir parçası olan hayvanlara, börtü böceğe, bitkiye, ağaca, kısacası temiz bir dünya için gerekli olan bütün unsurlara saygılı bir Türk toplumu yaratmak için yola çıkan bir hareket.