ÇEVRECİ HABER

Türkiye'nin en çevreci gazetesi

İİKLİM DEĞİŞİKLİĞİ & SU PROGRAMI TÜRKİYE RAPORU SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

2 min read

Türkiye çalışmalarını Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun üstlendiği dünyanın en büyük çevre raporlama platformu CDP, Türkiye’deki şirketlerin 2023 yılına yönelik iklim değişikliği ve su riskleri yönetimi hakkındaki analiz ve bulgularını CDP Türkiye 14. İklim Değişikliği ve Doğa Konferansı’nda kamuoyuyla paylaşacak. Konferansta ayrıca; CDP’nin Global Derecelendirme Metodolojisine göre yapılan değerlendirme sonucunda Dünya Liderleri arasında yer alan şirketlere ödülleri takdim edilecek.

Türkiye operasyonlarını Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu çatısı altında Garanti BBVA ana sponsorluğunda yürüten CDP Türkiye tarafından hazırlanan İklim Değişikliği & Su Programı 2023 Türkiye Raporu Sonuçları ve ödül alan şirketler düzenlenecek konferansta açıklanacak.

Açılış konuşmasını Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Murat Çağrı Süzer’in yapacağı konferansın ana konuşmacısı, EFRAG Sürdürülebilirlik Raporlama Kurulu Başkanı Patrick de Cambourg, AB içinde sürdürülebilirlik raporlama standartlarının gelişimi ve doğa ile ilgili ölçütlerin ve göstergelerin entegrasyonu hakkında bir konuşma gerçekleştirecek. CDP Dış İlişkiler Başkanı Dexter Galvin ise CDP’nin yeni dönemi ve kurumsal raporlamanın dönüşümüne odaklanacak. Sonrasında, CDP Türkiye Ülke Programları Yöneticisi Mirhan Köroğlu Göğüş, 2023 yılında Türkiye’den raporlama yapan şirketlerin verilerine dayanan CDP Türkiye Ülke Raporu’nun sonuçlarını aktaracak.

Program kapsamında bu yılki konferansın ana teması olan “İklim Raporlamasından Doğa Raporlamasına Geçiş” konulu bir de panel düzenlenecek. Panelde CDP’nin Doğa Standartları Lideri Nicole Hardiman, Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi’nin doğa ekibinden Kıdemli Müdür Verena Kraus ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi & IPBES Dönüştürücü Değişim Değerlendirme Raporu Baş Yazarı Sevil Acar konuşmacı olarak yer alacaklar.

Etkinlik sonunda gerçekleştirilecek CDP Ödül Töreni esnasında, Türkiye’den CDP’nin Global Liderleri arasına girmeyi başaran şirketlere, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkanı Hasan Özçelik tarafından ödülleri takdim edilecek.

About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir