ÇEVRECİ HABER

Türkiye'nin en çevreci gazetesi

ALAÇATI’DA OT FESTİVALİ HEYECANI

2 min read

Türkiye’nin turizm cenneti Çeşme’de, Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl “Öz’e Dönüş” temasıyla 13’üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali başladı.

Dünya üzerindeki ot türlerinin, küresel ısınma ve insanlığın hatalı yaşam tarzı nedeniyle giderek azalıp yok olması, çevre gönüllülerini telaşlandırıyor. Gezegenimizin bizlere karşılıksız sunduğu zenginliklere sahip çıkmak çok önemli. Bu yıl 13.sü düzenlenen festival de bu amaçla yola çıktı.

Çeşme’de Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl “Öz’e Dönüş” temasıyla düzenlenen ve büyük ilgi gören festival için bir açılış töreni yapıldı. Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, eşi Öznur Tugay, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival kapsamında Şefler Meydanı’nda şevketi bostan otu ile lezzetli yiyecekler yapıldı. Ustaları bir süre izleyen Başkan Tugay, kendisine ikram edilen böreğin tadımını yaptı. Başkan Tugay ardından beraberindeki heyetle ot stantlarını ve festivale bu yıl eklenen sanat sokağını gezdi.  

21 Nisan’a kadar sürecek olan festivalde söyleşiler, edebiyat atölyeleri, doğa yürüyüşleri, yemek atölyeleri ve yarışmaları, ot toplama yarışmaları ve tadım atölyeleri gibi renkli etkinlikler düzenlenecek. Festivalde ayrıca Edis, Mor ve Ötesi konserleri gerçekleşecek.

About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir