ÇEVRECİ HABER

Türkiye'nin en çevreci gazetesi

MİNİKLER, BU OKULDA DOĞAYI TANIYOR

1 min read

Konya Karatay Belediyesi, eğitim çağındaki çocukların okul dışı öğrenme ve tabiat sevgisine katkı yapmak amacıyla hayata geçirdiği Karatay Tabiat Mektebi’nde eğitimler sürüyor. Projeyle, ilkokul ikinci sınıf öğrencileri, bir taraftan birçok atölye çalışmasıyla doğayı yeniden keşfederken diğer taraftan da eğlenceli bir şekilde eğitim hayatlarına katkı sunacak.

Karatay Şehir Parkı içerisinde hizmet vermeye başlayan atölyelerde tarım, hayvancılık, sıfır atık, çevre ve daha birçok konuda uygulamalı eğitimler ile etkinliklere katılıyor.

Karatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen eğitimler kapsamında Karatay Tabiat Mektebi’nde; ahşaptan oluşturulan 3 adet atölyede kil seramik yapımı, temel yaşam becerileri, kompost yapımı, atık malzemelerden organik kompost yapımı ve daha birçok etkinlik gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında ayrıca; içerisinde midilli atları, tavşan, kedi, güvercin, tavuk ve horoz gibi canlıların olduğu Hayvan Evleri ile çadırlar kuruldu. 3 katlı Gözlem Kulesi’ne çıkan minikler,  doğal hayatı izleme fırsatı bulurken, 100 metrekarelik Labirent Oryantiring Parkuru’nda ise öğrenciler, birçok eğlenceli etkinliğe katılıyor.

About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir