ÇEVRECİ HABER

Türkiye'nin en çevreci gazetesi

ÇALLI’DA YAPILAŞMAYA TEPKİ

1 min read

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Çallı Mahallesi’nde, fıstık camlariyla kaplı ormana ait alanda yapılaşma başlatılması bölge halkının tepkisini çekti.

Çallı Mahallesi’nde, bölgenin su kaynağı olan Geyik Barajı yakınına, yaklaşık 100 konut inşa edildi. Yerleşim yerinin barajın su havzasına yakın olduğunu ve su kaynaklarını tehdit ettiğini, ayrıca bölgedeki fıstık çamlarının katledildiğini belirten vatandaşlar, toplu konuta imar izni veren yetkilileri protesto etti.

Konuyla ilgili tepkilerini dile getiren çevre sakinleri ve yaşam savunucuları, “Kanuna göre baraj havzasına 800 metre yapılaşma yasak. Barajın etrafında hiç ev olmaması gerekiyor. Proje alanında barajın girinti noktaları ve baraja küçük de olsa su taşıyan derecikler var. Bakanlığın buraya izin vermesinin mantığını çözemedik.

Yapılaşmanın olduğu alandan ve Çallı Köyü’nden tapu kadastro geçmemiş. Bu yerler tamamen orman nityeliğinde. Burada bu imar işini yapanlar nüfuzunu kullanıyor. İnşaat çalışmaları kimseyi dinlemeden, tepkilere aldırış etmeden devam ediyor” diyor.

About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir