ÇEVRECİ HABER

Türkiye'nin en çevreci gazetesi

MADEN FİRMASINA DUR DURAK YOK

2 min read

Balıkesir’in Altıeylül ve İvrindi ilçe sınırlarında bulunan Sarıalan, Gökçeyazı, Çamköy, Dallımandıra, Sofular köylerini etkileyecek bir alanda faaliyet gösteren CVK Maden şirketinin, kendisine karşı açılan dava henüz sonuçlanmadan, faaliyetlerini devam ettirmesi tepkilere neden oluyor.

Şirketin faaliyetlerini hemen durdurması ve bölgeyi terketmesi için; Gökçeyazı köyünde yapılan toplantıya Balıkesir CHP Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Mimarlar Odası, Balıkesir Çevre Platformu, Burhaniye Çevre Platformu, Kazdağı Doğal ve Kültürel Hayatı Koruma Derneği, CHP, DEM,Yeşil Sol Parti, TİP, Sol Parti, EMEP ve İyi Parti temsilcilerinin yanı sıra, İvrindi ve civar köy muhtarları katıldı.

Maden sahasına giden çevre örgütleri yıkımın boyutlarının hızla büyük büyük bir alana yayıldığını tesbit ettiler. Toplantıda, özellikle madenin vereceği zarardan direkt etkilenecek köy halkının daha etkili mücadele talepleri, siyasi parti, meslek odaları ve demokratik kitle örgütlerinden destek talepleri ve alınan kararların oluşturulan komite ile en kısa zamanda hayata geçirilmesi kararı alındı.

Madenin bölge için büyük bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken çevreciler; “Maden Sarıalan, Gökçeyazı, Çamköy, Dallımandıra, Sofular köylerinin yeraltı ve yerüstü sularına, tarım ve hayvancılığına zarar verecek , bölgenin ekosisteminin ağır tahribatına sebep olacak” diyerek endişelerini dile getiriyor.

About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir