ÇEVRECİ HABER

Türkiye'nin en çevreci gazetesi

KIRKLARELİLİ ÇOCUKLAR TARİH VE ARKEOLOJİ İLE TANIŞTI

2 min read

Kırklareli’de faaliyet gösteren çevreci STK’lar tarafından düzenlenen arkeoloji gezisi ve kazı çalışmaları, çocuklara kültürel mirasımızı korumanın önemini ve arkeolojinin heyecan verici dünyasını öğretti.

Kırklareli Kent Konseyi, DOKU Derneği, Kırklareli Kent Konseyi Doğa ve Kültürel Varlıkları Koruma Çalışma Grubu ve Kırklareli İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle, Kırklareli Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen arkeoloji gezisi ve deneysel kazı çalışmaları, çocuklara unutulmaz bir deneyim sundu.

“Aşağı Pınar Açık Hava Müzesi, Ahmetçe Köyü Trakya Araştırmaları Merkezi ve Kırklareli Merkez Müzesi”ne yapılan geziler sırasında, çocuklar arkeolojik alanların ne olduğunu ve kazıların nasıl yapıldığını uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu. Arkeolojik kazı çalışmaları sırasında, kazı buluntularının nasıl çizilip korunacağı ve kazı alanında dikkat edilmesi gerekenler detaylı bir şekilde anlatıldı.

Gezgin Arkeologlar ve Meraklı Arkeologlar olarak tarihi mirasımızı öğrenen çocuklar, kültürel mirasımızı koruma bilinciyle geziden mutlu bir şekilde ayrıldılar. Geziyi organize eden STK temsilcileri etkinlik hakkında şu  bilgileri verdi:

“Etkinliğin amacı, çocukların tarihi mirasımızı öğrenmesi ve bilinçlenerek bu mirası gelecek nesillere aktarmasıydı. Etkinlikte yer alan çocuklar, arkeolojinin büyüleyici dünyasına adım atarak, kültürel mirasımıza sahip çıkmanın önemini kavradılar ve bu deneyimle tarihimizi daha derinlemesine anlamış oldular. Bu tür etkinlikler, çocuklarımızın tarih bilincini artırarak, gelecekte daha bilinçli ve duyarlı bireyler olmalarını sağlıyor”

GÖKSAL ÇİDEM / KIRKLARELİ ÇEVRECİ

 

#Kırklareli, #Arkeoloji, #Çocuklar, #KültürelMiras, #STK, #DOKUDerneği, #KentKonseyi, #DoğaKoruma, #KültürelVarlıklar, #KazıÇalışmaları, #AçıkHavaMüzesi, #TrakyaAraştırmaları, #GezginArkeologlar, #MeraklıArkeologlar, #TarihBilinci, #BilinçliGelecek, #Çevre, #Eğitim, #Gezi, #Kültür, #Tarih, #Mirasyeditepe, #Kültürmirasi, #Geleceğimiz, #Çocuklarımız, #BilinçliNesil, #ÇocukEğitimi, #Arkeolojigezisi, #Kazı, #KültürelDeğerler, #Geleceğinliderleri, #KültürTurizmi, #GelecekNesiller, #ÇocukEtkinlikleri, #ArkeolojiEğitimi, #Mirasyurttayiz, #Tarihöğreniyoruz.

About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir